Kaulingfreks

Dr. Femke Kaulingfreks

Politiek filosoof, Antropoloog
2 opnames & 1 event
Dr. Femke Kaulingfreks is lector “Jeugd en Samenleving” aan Hogeschool Inholland en verbonden aan de Universiteit Utrecht. Haar onderzoek is gericht op empowerment van jongeren in een kwetsbare positie.

Binnen haar onderzoek ligt de focus op jeugdempowerment in de wijk, veerkrachtig opgroeien en veranderend vakmanschap van jeugdprofessionals. Dit resulteert in onderzoeksrapportages, hands-on adviezen voor jeugdprofessionals en methodiekontwikkeling voor de jeugdsector en het onderwijs.

In 2015 publiceerde ze het boek ‘Uncivil Engagement and Unruly Politics’ over de politieke betekenis van rellen en openbare ordeverstoringen in Nederland en Frankrijk. In 2017 bracht ze haar nieuwe boek ‘Straatpolitiek’ uit, waarvoor ze tien jaar onderzoek deed onder, met name migrantenjongeren in Nederland. Het boek gaat over de verschillende manieren waarop jongeren die zich uitgesloten voelen hun engagement uiten, buiten het stemhokje en politieke partijen om. Het boek werd genomineerd voor de PrinsjesBoekenprijs 2018.

Ook schreef ze artikelen voor onder meer De Correspondent en de Volkskrant.