Koenraadt

Prof. dr. Frans Koenraadt

Forensisch psycholoog
1 opname
Prof. dr. Frans Koenraadt is forensisch psycholoog, criminoloog en gerechtelijk deskundige.

Sinds 2010 is hij hoogleraar Forensische Psychologie en Psychiatrie aan de Universiteit Utrecht. Één van zijn expertises is onderzoek naar daders van doding in gezinsverband zoals bijvoorbeeld seksuele doding en kinderdoding. Hij heeft een eigen praktijk voor forensische psychologie in Amsterdam en is werkzaam bij het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP) als wetenschappelijk adviseur. Eerder werkte hij ruim 25 jaar als rapporterend psycholoog bij het Pieter Baan Centrum, waar hij onderzoek deed naar gedetineerden die vastzaten wegens ernstige delicten.

Koenraadt studeerde klinische psychologie en sociologie in Tilburg, Amsterdam en Illinois (VS). In 1996 promoveerde hij op zijn proefschrift Ouderdoding als ultiem delict aan de Universiteit Utrecht.

Hij heeft diverse publicaties op zijn naam staan waaronder Partnerdoding onder Etnische Minderheden (2007), Vrijheid en Verlangen; Liber Amicorum(2009) en De Buurman als vijand. Patronen in ernstige conflicten met buren en de omgang daarmee(2014). Daarnaast publiceert Koenraadt regelmatig in nationale en internationale vaktijdschriften.