Verhagen

Frans Verhagen

Journalist
1 opname
Frans Verhagen is hoofdredacteur van de grootste site over de VS in Nederland: www.amerika.nl. Hij publiceert regelmatig over Amerika en treedt op als deskundige op radio en televisie.

Verhagen was zes jaar correspondent in de Verenigde Staten voor onder meer Intermediair, Vara-radio, het Financiële Dagblad en de Volkskrant, en het Belgische Knack magazine. Daarna was hij managing editor van Intermediair en hoofdredacteur uitgever van het kwartaaltijdschrift Amerika. Hij publiceerde vijf boeken over Amerika, onder meer 'The American Way. Wat Nederland kan leren van het meest succesvolle immigratieland' in 2005. Vorig jaar publiceerde hij 'De beste wint nooit. Het ABC van de Amerikaanse verkiezingen'. In augustus 2008 verschenen van zijn hand 'Ooggetuigen van de Amerikaanse geschiedenis' en 'Barack Obama in een notedop.'

Verhagen studeerde rechten (doctoraal) en sociologie (kandidaats) in Groningen, en Internationale Betrekkingen in New York aan Columbia University met behulp van de Fulbright-beurs.