Benjamins

Dr. Jeroen Benjamins

Experimenteel en gezondheidspsycholoog
1 opname & 1 event
Experimenteel en gezondheidspsycholoog dr. Jeroen Benjamins is als universitair docent verbonden aan de Universiteit Utrecht.

Eén van zijn onderzoeksinteresses is het gebruik van verschillende (statistische) technieken om een meer compleet beeld te krijgen van clusters en individuele verschillen in heterogene (patiënten) groepen.

Benjamins deed als postdoctoraal onderzoeker aan het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen/Vrije Universiteit Amsterdam onderzoek naar slapeloosheid. Met online onderzoek middels het Nederlands Slaap Register hopen de wetenschappers uiteindelijk biomarkers te vinden die zorgen voor slapeloosheid. In het register zijn rond de 13000 mensen opgenomen, zowel mensen die goed slapen als mensen die slaapproblemen ervaren. Iedereen kan zich aanmelden voor het register en vragenlijsten invullen over zijn slaapgedrag. Zo kunnen de onderzoekers kijken naar verschillende oorzaken van slaapproblemen: van overgevoeligheid voor geluid tot slaapproblemen door koude voeten.