Woertman

Prof. dr. Liesbeth Woertman

Psycholoog
4 opnames
Liesbeth Woertman is sinds 2009 onderwijs directeur Psychologie en hoogleraar Kwaliteit en Vormgeving Psychologie Onderwijs UU.

Hiervoor was zij universitair hoofddocent bij de vakgroep Klinische en Gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht. In het leerjaar 2007-2008 werd zij gekozen tot docent van het jaar van de gehele Universiteit Utrecht.

In 1994 promoveerde Woertman op het onderwerp lichaamsbeelden. In haar boek Moeders Mooiste. De schone schijn van het uiterlijk, dat in 2003 verscheen, beschrijft en bekritiseert ze de invloed van het huidige schoonheidsideaal op het zelfbeeld van vrouwen. Ze werkte als psychologe mee aan de documentaire 'Beperkt Houdbaar' van Sunny Bergman, over de onrealistische afbeeldingen van vrouwenlichamen. Kijk voor meer informatie op de website Beperkt Houdbaar.

In 2010 hield zij haar oratie met de titel ' Wat bezielt de psychologie?', waarin zij vertelde waarom wetenschapsfilosofie belangrijk is in het psychologieonderwijs en wat bedoeld wordt met het moreel handelen van psychologiestudenten. Op dit moment onderzoekt zij de relatie tussen seksualiteit en lichaamsbeeld.