Woertman

Prof. dr. Liesbeth Woertman

Psycholoog
6 opnames & 2 events
Prof. dr. Liesbeth Woertman is emeritus hoogleraar psychologie aan de Universiteit Utrecht.

Haar onderzoek richt zich op lichaamsbeelden in relatie tot (sociale) media; ze onderzoekt wat deze beelden doen met de manier waarop we ons eigen lichaam ervaren. Woertman publiceerde verschillende boeken, waaronder het in 2019 uitgebrachte Je bent al mooi. De schoonheid van imperfectie. Hierin trekt ze ten strijde tegen de onrealistische lichaamsbeelden in de media. In het boek combineert ze resultaten uit de psychologie met voorbeelden uit het dagelijks leven. Momenteel werkt ze aan een nieuw boek over oudere vrouwen, identiteit en het lichaam.

Naast hoogleraar psychologie is Woertman ook hoogleraar Kwaliteit en Vormgeving van het Psychologie Onderwijs. In het leerjaar 2007-2008 werd Woertman gekozen tot docent van het jaar van de gehele Universiteit Utrecht.

In 1994 promoveerde Woertman op het onderwerp lichaamsbeelden. Ze werkte als psychologe mee aan de documentaire 'Beperkt Houdbaar' van Sunny Bergman, over de onrealistische afbeeldingen van vrouwenlichamen. Kijk voor meer informatie op de website van Woertman.