Fresco

Prof. dr. ir. Louise Fresco

Landbouw- en voedseldeskundige
1 opname
Prof. dr. ir. Louise O. Fresco is bestuursvoorzitter van de Wageningen Universiteit, waar ze ook hoogleraar is. Ze is deskundige op het gebied van voedselzekerheid, corporate sustainability en internationale samenwerking.

Als bestuurder houdt Fresco zich bezig met interdisciplinariteit en de combinatie van overheid, bedrijfsleven en wetenschap. Voor haar aanstelling als bestuursvoorzitter was ze universiteitshoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam waar ze zich focuste op de grondslagen van duurzame ontwikkeling in internationaal perspectief. Van 2000 tot 2006 was ze assistant Director-General bij de VN en verantwoordelijk voor technologische zaken op het gebied van landbouwproductie en voedselvoorziening.

Louise Fresco heeft ook verscheidene niet-wetenschappelijke publicaties op haar naam staan, waaronder haar bekende boek Hamburgers in het Paradijs. Voedsel in tijden van schaarste en overvloed (2012). In oktober 2014 verscheen haar laatste boek Kruisbestuiving. Over kennis, kunst en het leven.In dit boek schrijft ze over de manier waarop wetenschap, technologie en kunst elkaar inspireren. Daarnaast schrijft ze al jaren een 2-wekelijkse column in het NRC Handelsblad.