Fraaije

Lydia Fraaije

Architect
1 opname & 1 event
Lydia Fraaije is oprichter en eigenaar van het architectenbureau FRAAi Architecten.

Hoe kun je energie en materialen op de meest efficiënte en duurzame manier gebruiken? In het vakgebied biomimicry zoekt men het antwoord op die vraag door af te kijken bij de natuur. De biologische strategieën, die immers na 3,8 miljard jaar evolutie zijn ontwikkeld, dienen als inspiratie voor toepassingen in diverse gebieden in de samenleving.

In haar werk als architect past Fraaije de principes van biomimicry toe op de woning- en stedenbouw. Haar architectenbureau FRAAi Architecten is verbonden met het netwerk BiomimicryNL, een samenwerking om het vakgebied van biomimicry verder te ontwikkelen en in de praktijk te brengen. Het uiteindelijk doel is om een bijdrage te leveren aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Op dit moment schrijft Fraaije mee aan het boek De natuur ontwerpt - een praktijkboek voor architecten en ontwerpers, bedoeld om ontwerpers en architecten te helpen om biomimicry te gebruiken in hun werk.
Fraaije zette in het verleden diverse andere initiatieven rondom biomimicry op, zoals de Biomimicry Academie, die bedrijven en instellingen helpt biomimicry in de praktijk te brengen.