Bouvy

Prof. dr. Marcel Bouvy

Apotheker
2 opnames & 2 events
Marcel Bouvy is apotheker en hoogleraar Farmaceutische patiëntenzorg aan de Universiteit Utrecht.

Bouvy heeft ruim 25 jaar ervaring als apotheker en onderzoeker, en is geïnteresseerd in de farmacotherapie: de behandeling van ziekten en aandoeningen met geneesmiddelen. Specifiek onderzoekt hij het juiste gebruik van geneesmiddelen. Hij is onderzoeksleider van het project TAPTOE: Tackling And Preventing The Opioid Epidemic, waarin het gebruik van verslavende pijnstillers in Nederland wordt onderzocht. Volgens Bouvy hoognodig, want het gebruik hiervan is de afgelopen tien jaar vervijfvoudigd.

Daarnaast is hij lid van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen en de Wetenschappelijke Adviesraad van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie. Hij werkte als (co-)auteur mee aan verschillende populaire boeken over geneesmiddelengebruik, waaronder Zelf Dokteren, Het Juiste Medicijn en Kleine Kwalen Aanpakken.

Bouvy studeerde Farmacie aan de Universiteit van Groningen. Hij ging vervolgens aan de slag als apotheker en promoveerde tegelijkertijd op medicatiegerelateerde problemen bij patiënten met hartfalen aan de Universiteit Utrecht.