Adams

Patch Adams

Arts
1 opname
Patch Adams haalde in 1971 zijn artsendiploma aan de Medical College of Virginia van de Virginia Commonwealth University.

In ditzelfde jaar stichtte hij het Gesundheits instituut. Dit instituut verleent gratis gezondheidszorg aan hulpbehoevenden en maakt, naast de reguliere gezondheidszorg, ook gebruik van homeopathische en alternatieve medicijnen. Naast dokter ziet Adams zichzelf als een medisch en sociaal vredesactivist. Adams werd vooral bekend door zijn sociale aanpak in de gezondheidszorg. Daarnaast leidden zijn ideeen tot de oprichting van de Clown Care Unit in 1985, oftewel de Cliniclowns.

Hij gaf eerder al 50 presentaties in 70 verschillende landen. Hij sprak voor 90 geneeskunde opleidingen van over de hele wereld. Zijn meest recente project is het Teaching Center & Clinic in West Virginia gewijdt aan onder andere het veranderen van het zorgsysteem, het geven van onderwijs en rechtvaardigheid. Patch Adams' leven is verfilmd in de gelijknamige film uit 1998 waarin Robin Williams de hoofdrol speelt.