Gerrits

Drs. Rob S. Gerrits

Ontwikkelingspsycholoog
2 opnames
Rob Gerrits studeerde ontwikkelingspsychologie in Groningen en was tot 1-1-2015 landelijk coördinator van Grip op je dip.

Na zijn studie werkte Gerrits in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) waaronder bij Dimence. GGZ instellingen bieden hulp aan mensen met psychische problemen. Ook proberen ze psychische problemen te voorkomen door middel van preventieprojecten. Gerrits streeft ernaar om psychische problemen zo mogelijk op te lossen en anders de best mogelijke kwaliteit van leven te bereiken.

Sinds de introductie van Grip op je dip in 2005 is Gerrits hieraan verbonden namens Dimence. Gripopjedip.nl is een website die speciaal bedoelt is voor jongeren die al een tijdje niet zo lekker in hun vel zitten (symptomen hebben van depressie) of soms net iets teveel hebben meegemaakt. Samen met Rianne van der Zanden van het Trimbos-instituut deed Gerrits onderzoek naar de effectiviteit van Grip op je dip en merkte dat online behandelen effectief is. Hierdoor ziet Gerrits veel mogelijkheden in de online hulpverlening.

Gerrits is gespecialiseerd in de organisatie en implementatie van online behandelen in het dagelijkse werkproces van de GGZ. Daarnaast is hij preventie specialist, met als aandachtsgebieden depressies bij jongeren en huiselijk geweld.