Iemhoff

Dr. Rosalie Iemhoff

Logicus
2 opnames & 1 event
Dr. Rosalie Iemhoff is universitair hoofddocent in de vakgroep Theoretische Filosofie aan het departement Filosofie en Religiewetenschap aan de Universiteit Utrecht. Ze doet onderzoek naar wiskundige bewijzen en in het bijzonder naar de structuur van argumenten.

Iemhoff kreeg in 2009 een VIDI beurs van de Nederlandse Organisatie van Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor een vijfjarig onderzoeksproject naar de kracht van bewijzen door constructie. Voordat Iemhoff naar de Universiteit Utrecht kwam was ze werkzaam aan de Technische Universiteit Wenen en de Universiteit van Californië, San Diego.

Naast het onderwijs en onderzoek is Iemhoff redacteur van de wetenschappelijke tijdschriften Review of Symbolic Logic en Mathematical Logic Quarterly, editor bij de Stanford Encyclopedia of Philosophy en lid van de raad van de Association of Symbolic Logic. Iemhoff is secretaris van De Arend Heyting Stichting, die als doel heeft om de kennis van de grondslagen van de wiskunde, in het bijzonder het intuïtionisme, te bevorderen.