Rijcke

Dr. Sarah de Rijcke

Wetenschapsfilosoof
2 opnames
Sarah de Rijcke is universitair docent bij het Centrum voor Wetenschap en Technologie, Universiteit Leiden. Haar onderzoek richt zich op de rol van representatie in de productie van kennis.

In het bijzonder onderzoekt zij het groeiende gebruik van evaluatieprocedures en bibliometrische indicators in wetenschappelijk onderzoek en hun effecten op kennisproductie. Ook is ze geïnteresseerd in visuele representatie, bijvoorbeeld beelden van het brein gegenereerd door een scanner, en in referenties als vertegenwoordiging van wetenschappelijke communicatie.

Voorheen was De Rijcke postdoctoraal onderzoeker bij de Virtual Knowledge Studio van de KNAW in Amsterdam, waar ze meewerkte aan het onderzoeksproject 'Network Realism. Making knowledge from images in digital infrastructure.'

In 2010 promoveerde De Rijcke aan de Universiteit van Groningen. Haar dissertatie behandelde de rol van afbeeldingen in het leren kennen van het brein, van de 17e eeuw tot heden. Ze was onderzoeks-fellow aan de Universiteit van Californië, San Diego, in 2010 en aan het Max Planck Instituut voor Wetenschapsgeschiedenis in 2007.