Vane

Sjaak Vane

Filosoof
1 opname
Sjaak Vane is relatietherapeut en filosoof. Voor zijn afstudeerscriptie over liefde in digitale tijden ontving hij in 2012 de Leo Polak scriptieprijs van de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht.

Als relatiefilosoof is Vane regelmatig te gast bij NTR-radio. Daarnaast heeft hij ongeveer zeventien jaar als docent drama en communicatie in het Hoger Sociaal-agogisch onderwijs gewerkt. Ook heeft hij het jeugdtheater Dramakize opgericht waarmee hij clownsvoorstellingen en geïmproviseerde verteltheatervoorstellingen opvoerde. Hij publiceerde jeugdliteratuur en verschillende educatieve boeken zoals Werken met de Roos van Leary (uitgeverij Boom/Lemma) en het zelfhulpboek Verdiep je relatie (uitgeverij Boom). Momenteel werkt hij als communicatietrainer en relatietherapeut bij relatietherapie-weekend.nl.

Vane heeft meerdere studies gevolgd: Technische natuurkunde en Industrieel ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft, Docent theater en drama aan de Hogeschoolvoor de Kunsten Utrecht, Opleiding Lichaamsgerichte Gestalttherapie en bio-energetica, Docent primair onderwijs aan de Hogeschool Rotterdam en recent de master Wijsgerige Antropologie aan de facultair Wijsbegeerte van de Erasmus Universiteit Rotterdam.