Loudon

Thomas Loudon

Videojournalist
2 opnames
Thomas Loudon is mede-oprichter van de VJ Movement, een internationale online nieuws organisatie die context en analyse in video’s verzorgt.

De journalistieke kerngedachte van VJ Movement is “There is more than one truth”. Inmiddels bedienen ongeveer 250 journalisten uit meer dan 100 landen een wereldwijd publiek, in verschillende talen. Thomas is ook mede-oprichter van de Cartoon Movement, het enige wereldwijde online platform voor politieke cartoons, strip journalistiek en interactieve cartoons.

De VJ Movement gedachte komt voort uit zijn verleden als Midden Oostencorrespondent en videojournalist voor onder meer de NOS, Radio 1, Netwerk, Elsevier, Trouw, Radio France Internationale en de BBC. In 2001 was hij de eerste Nederlandse journalist die zich in Iran vestigde sinds de revolutie van 1979. Later werkte hij vanuit Egypte en Jordanië en reisde hij regelmatig naar Afghanistan, Irak, Saoedi Arabie, Sudan, Israel, Libanon en andere Arabische landen.

Het videojournalistiek vak leerde Thomas tijdens zijn postdoctorale opleiding aan Columbia University Graduate School of Journalism in New York. Thomas is historicus en begon zijn journalistieke loopbaan als redacteur bij het NOS Journaal.