Banana Pancakes and the Children of Sticky Rice

4
apr
2016

Banana Pancakes and the Children of Sticky Rice

Movies & Science
Docu over een door backpackers overspoeld dorpje in Laos. Nagesprek met dr. Rutger Claassen & regiseur Daan Veldhuizen over de ethische en economische impact.

Plaatsvervangende schaamte kan je overvallen als je in de deze documentaire ziet hoe de komst van toeristen het leven in een dorpje in Laos voorgoed verandert. De backpackers willen de ongerepte natuur ontdekken en koesteren het stressvrije bestaan. Hun vakantie brengt welvaart en luxe voor de dorpsbewoners met zich mee. Daar droomden ze altijd al van, maar wordt het leven echt beter? Twee vrienden uit het dorp worden elkaar grootste concurrenten in strijd om klanten voor hun rondleidingen. Ook in het communistische Laos is de mantra doorgedrongen dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen succes of falen. Dr. Rutger Claassen (Ethiek & Politieke Filosofie, UU) & regisseur Daan Veldhuizen gaan na afloop in gesprek met elkaar en het publiek. Reserveer hier je kaartje.

Sprekers

Datum & tijd
Maandag 4 april 2016 (17:00-19:15)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Direct in je agenda

Over deze serie

Movies & Science

In onze maatschappij is alles mogelijk. De kansen liggen voor het oprapen. Althans, dat houden we jongeren voor. Maar wat als je om de een of andere reden niet mee kan komen? Drie documentaires als startpunt voor een gesprek over hulp en kwetsbaarheid.