Op zoek naar Europa

13
apr
2016

Op zoek naar Europa

Op zoek naar Europa
Documentaire en gesprek met theatermaker Lucas De Man en historicus dr. Mathieu Segers over de identiteit van een nieuwe generatie Europeanen.

Regisseur Lucas De Man (Stichting Nieuwe Helden; Het Zuidelijk Toneel) reisde door Europa op zoek naar de hedendaagse Europese identiteit. In zeventien steden en acht landen sprak hij jonge visionairs. In navolging van idealisten uit het verleden definiëren zij Europa opnieuw aan de hand van kunst, geschiedenis en politieke ideeën. Zijn zij de opvolgers van invloedrijke personen als Erasmus, Luther, Thomas More en Jeroen Bosch?

Het multidisciplinaire kunstproject In Search of Europe, Discovering the Self bestaat uit een drietal deelprojecten die zijn geïnspireerd op deze reis: de voorstelling 'De Man door Europa', de documentaire In Search of Europe, Meeting Modern Visionariesen het Bossche stadsproject WOLK (aug. 2016). Elk deelproject onderzoekt de rol van het individu in de zoektocht die onze Europese generatie zal definiëren: het vormgeven van een samenleving in transitie.

De documentaire,die op 5 april in premiere gaat op het Europe by People Festival,is vanavond te zien bij Studium Generale. Lucas De Man geeft een inleiding en na de film gaan we met hem en met historicus dr. Mathieu Segers (Internationale en Politieke Geschiedenis, UU) in gesprek over de Europese identiteit. Een identiteit die niet alleen gebaseerd is op oplossingen en middelen, maar wellicht ook op waarden en ideeën. Voel jij je Europeaan?

Op zoek naar Europais een samenwerking met het strategisch thema Institutions for Open Societies van de Universiteit Utrecht.

Sprekers

Datum & tijd
Woensdag 13 april 2016 (18:00-19:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Niet nodig. Let op: vol = vol.
Direct in je agenda

Over deze serie

Op zoek naar Europa

Regisseur Lucas De Man over Europa, met een nagesprek onder leiding van dr. Mathieu Segers. Bestaat de Europese identiteit?