Science Café - De witte medische blik

Science Café - De witte medische blik

Science Café Utrecht
Hoe zit het met discriminatie in de medische zorg? Een gesprek over de (ir)relevantie van afkomst in de spreekkamer. Met o.a. kinderarts dr. Jamiu Busari.

De politie, de Belastingdienst en het onderwijs liggen sinds de recente antiracistische protesten onder een vergrootglas. Maar hoe zit het met discriminatie in de medische wereld? Een gesprek over de (ir)relevantie van etniciteit en afkomst in de spreekkamer en het lab. Met kinderarts dr. Jamiu Busari (Maastricht University), huisarts prof. dr. Maria van den Muijsenbergh (Radboudumc) en senior fellow inclusief onderwijs dr. Gönül Dilaver (UMC Utrecht).

Maandag 26 oktober 2020 (20:30-22:00)
Kijk online

Science Café Utrecht

Hoe ziet de toekomst van de meteorologie eruit? Hoe zit het met discriminatie in de medische zorg? Waarom zijn we zo gefascineerd door het universum? Drie nieuwe Science Cafés over het weer, discriminatie en het heelal. Kom ook en discussier mee.