Science Session #6 | Waarom een crisis vaak niet tot grote verandering leidt

18
nov
2020

Science Session #6 | Waarom een crisis vaak niet tot grote verandering leidt

Livestream
Science Sessions
De pandemie kon hét omslagpunt betekenen voor vele langlopende maatschappelijke problemen. Wat blijkt? Een crisis an sich is niet voldoende voor een échte ommezwaai volgens bestuurskundige Marij Swinkels. Hoe dat zit precies?

"Never waste a good crisis." Deze gevleugelde woorden van de Britse staatsman Winston Churchill hoorden we veelvuldig bij de start van de coronacrisis. De pandemie kon hét omslagpunt betekenen voor vele langlopende maatschappelijke problemen, zoals marktwerking in de zorg, klimaatverandering en groeiende ongelijkheid. Na corona zouden we het helemaal ánders doen. Maar wat komt er nu daadwerkelijk terecht van grootscheepse verandering na een crisis? En welke rol spelen politieke leiders?

Tijdens Science Session #6 spreken we Marij Swinkels MA. Swinkels is bestuurskundige en weet alles van leiderschap in tijden van crisis. Zo onderzocht ze de ideeën en motieven van Merkel, Macron en andere Europese leiders tijdens de eurocrisis. Wat blijkt? Een crisis an sich is niet voldoende voor een échte ommezwaai. Soms kan een crisis zelfs comfortabel zijn. Hoe dat zit? Tijdens deze Science Session praten we met Swinkels over bestuurlijke krampen en de sleutels tot nieuw maatschappelijk beleid.

Science Sessions: wetenschappers in tijden van corona
In de Science Sessions gaan we in gesprek met wetenschappers over wat hen bezighoudt in deze uitzonderlijke tijden. Over onderwerpen die ineens extra relevantie hebben gekregen door de coronacrisis, of onderwerpen die juist ondergesneeuwd dreigen te raken. Verrassend en actueel. In samenwerking met TivoliVredenburg.

Spreker

Datum & tijd
Woensdag 18 november 2020 (20:00-20:45)
Voertaal
Nederlandstalig
Livestream link
Direct in je agenda

Over deze serie

Science Sessions

Nu jij niet naar de wetenschap kan komen, brengen we de wetenschap gewoon naar jou! In de Science Sessions vragen we wetenschappers wat hen bezighoudt in deze vreemde tijden. Welke vragen moeten juist nu worden gesteld?