Schrijf een ode aan Lorca en win

...een reis naar Andalusië!
Leestijd 1 minuut — Vr 6 augustus 2010
De biografie

In het najaar, van 7 tot en met 21 november, vindt het Lorca festival plaats in Utrecht. Bij Studium Generale kun je op 9 november meer horen over Federico Garcia Lorca, in de serie De Biografie. Kom nu alvast in de stemming met de dichtwedstrijd georganiseerd door het Poëziecircus.

Tijdens zijn verblijf begin jaren dertig in New York schreef Lorca zijn beroemde 'Ode aan Walt Whitman.' De grote Amerikaanse dichter van Leaves of Grass sprak zowel in literaire als in persoonlijke zin tot Lorca's verbeelding.

Breng op jouw beurt een ode aan de grote Spaanse dichter. Zowel Spaanstalige als Nederlandstalige dichters kunnen meedoen. De beste dertig inzendingen worden gepubliceerd in een speciale bundel, de beste drie ontvangen mooie prijzen.

De allerbeste ode aan Lorca wint een weekend voor twee personen naar Granada, dichtbij het dorpje Fuente Vaqueros waar Lorca is geboren. Op 18 november wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens een speciale editie van iPoetry Live in Utrecht.

Stuur je ode vóór 15 oktober naar: ode@literairemeesters.nl. Daar is ook een uitgebreid reglement op te vragen.

Wie eerst Lorca's ode aan Whitman wil lezen, kan terecht bij het meest recente nummer van het Vlaamse literaire tijdschrift Gierik (gratis te downloaden). Daarin vind je ook en een interessant artikel over Lorca's verblijf in New York.