Boost your body Xtrack

Aankomend

Geen aankomende events

Geweest

Nog geen events geweest

Artikelen

Nog geen artikelen in deze serie

Over deze serie

Wie wil er niet slimmer, mooier en gezonder zijn? Helemaal makkelijk als dat kan door thee te drinken, dagelijks een sapje te nemen of bepaalde margarine te smeren. Functionele voedingsmiddelen houden een grote belofte in. Door ziekten te voorkomen, kunnen ze veel individueel leed en collectief geld besparen. Verzekeraars vergoeden ze in sommige gevallen al. Is het echt mogelijk door deze innovaties onze gezondheid te verbeteren? En kan aantrekkelijke marketing ons overhalen gezonder te leven terwijl dat niet lukt met betuttelende overheidscampagnes?

Kunnen deze producten de beloftes waarmee ze ons toelachen vanaf de supermarktschappen waarmaken? Hoe werken ze en wat is er in de toekomst nog allemaal mogelijk? En hoe verhouden commerciële belangen zich tot die van de volksgezondheid? Wordt er gewoon ingespeeld op angst? En wat zegt het over ons dat we niet alleen gezond willen blijven, maar ons lichaam ook nog eens boosten, mooier willen maken dan het al is?

Boost your body wordt georganiseerd door studenten van Xtrack 2008 in samenwerking met Studium Generale en geldt voor biomedische masterstudenten als ABC-Seminar. Het symposium is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Sprekers: Prof. dr. Harry Wichers, dr. Wendy van Herpen, dr. Martin Foltz, dr. Nico van Belzen, prof. dr. Michael Heasman, prof. dr. Rolaf van Leeuwen.

In samenwerking met Academic Biomedical Centre Utrecht