Duurzame 100: Food for Thought

Aankomend

Geen aankomende events

Geweest

Nog geen events geweest

Over deze serie

Het is niet gemakkelijk anderen te overtuigen van je ideaal. Zeker niet als dat gaat over ons eten. Toch is er momentum voor een omslag. Het aantal vegetariërs en voedingsblogs groeit in Nederland en de moestuintjes van de Albert Heijn waren razend populair. Maar niet alleen de consument, ook de producent zal een omslag moeten maken om in 2050 alle monden nog te kunnen voeden. Hoe zorgen we gezamenlijk voor een kanteling?

Op deze feestelijke avond, i.s.m. dagblad Trouw, wordt de nieuwe Duurzame 100 bekend gemaakt. De genomineerden voor deze jaarlijkse ranglijst weten als geen ander mensen te enthousiasmeren voor duurzame verandering. Wie is de nieuwe nummer één? Kom luisteren naar pitches van kanshebbers en een lezing van Bas Eickhout (Europarlementariër, GroenLinks), de winnaar van vorig jaar.

Schrijver Ronald Giphart zal de avond van een humoristische en kritische noot voorzien.

SURE-week: de week van 5 oktober staat bij de UU in het teken van duurzaamheid in onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering.

20.00 Opening
20.05 Bas Eickhout (politiek perspectief op transitie naar duurzame voedselketen)
20.30 Pitch Joris Lohman (Slow Food International)
20.40 Pitch Arjen Boekhold (Tony's Chocolonely)
20.50 Humoristische en kritische noot van Ronald Giphart
21.00 Pitch Vera Dalm (Milieu Centraal)
21.10 Pitch Willem Treep & Drees Peter van den Bosch (Willem & Drees)
21.20 Uitreiking 'Groentje' (aanmoedigingsprijs voor duurzaam talent) & 'Lokaal groen' (aanmoedigingsprijs voor lokale duurzaamheid)
21.30 Bekendmaking winnaar Duurzame 100
21.40 Proost met de winnaars (borrel verzorgd door de UU)