Bouabid

Dr. Abdessamad Bouabid

Criminoloog
1 opname & 1 event
Abdessamad Bouabid is als criminoloog verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Bouabid is universitair docent aan de Erasmus School of Law en doet onderzoek naar stigmatisering, waaronder de stigmatisering van Marokkanen in Nederland. Een groep die in de media vaak in verband wordt gebracht met criminaliteit en overlast. Voor zijn promotieonderzoek voerde hij gesprekken met Marokkaans-Nederlandse jongeren en onderzocht de impact van deze negatieve beeldvorming op hun dagelijkse leven. Specifiek is hij geïnteresseerd in hoe morele paniek dit proces faciliteert. Zijn proefschrift 'De Marokkanenpaniek; een geïntegreerde morele paniekbenadering van het stigma 'Marokkaan' in Nederland' werd in 2018 uitgebracht als boek.

Naast zijn positie aan de universiteit, is Bouabid lid van de Raad van Toezicht bij Lokalis, een stichting die ambulante basishulp verleent aan jeugd en gezinnen.

Voordat zijn promotieonderzoek begon, studeerde Bouabid Criminologie aan de Erasmus School of Law en was verbonden aan het COT Instituut voor Veiligheids-en Crisismanagement als onderzoeker en adviseur.