Latten

Drs. Bart Latten

Forensisch arts, Patholoog
1 opname & 1 event
Drs. Bart Latten is forensisch arts en patholoog, in opleiding tot forensisch patholoog bij het Nederlands Forensisch Instituut te Den Haag.

Als forensisch arts trad Latten op als gemeentelijk lijkschouwer. Een gemeentelijk lijkschouwer treedt op wanneer er twijfel is of iemand door een natuurlijke oorzaak is overleden. Was er misschien sprake van zelfmoord? Of was er een dader in het spel? Als forensich arts onderzocht Latten in zo'n geval het lichaam aan de buitenkant op sporen. Wanneer een lichaam in een strafrechtelijk onderzoek ook van binnen onderzocht moet worden belandt het bij het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag. Daar is Latten op dit moment in opleiding tot forensisch patholoog om zich ook te bekwamen in het doen van inwendig medisch forensisch onderzoek.

Eerder was hij in opleiding tot klinisch patholoog bij het Maastricht Universitair Medisch Centrum waar hij tevens onderzoek deed naar de toegevoegde waarde van obducties, het snijden in een lichaam, in vergelijking met methoden als CT-scans of het nemen van een biopt.

Hij is lid van de commissie wetenschap & onderwijs van het Forensisch Medisch Genootschap en is lid van de redactieraad van het Nederlands Tijdschrift Forensische Geneeskunde.