Crime scene investigation

Spoorzoeken

Duur 1:30:35 — Wo 14 oktober 2020

Crime scene investigation

Forensisch arts en patholoog Bart Latten en rechtspsycholoog prof. Christianne de Poot laten zien hoe je aan de hand van sporen een moord reconstrueert.

Er ligt een lijk op straat. De bloedwaarden wijzen op een overdosis, maar de nek zit vol striemen. In series is het oplossen van zo’n mysterie een eitje. Maar hoe werkt dat echt? Forensisch arts en patholoog Bart Latten (NFI) laat zien hoe je aan de hand van sporen een moord reconstrueert. Tegenwoordig kun je in 90 minuten DNA-onderzoek doen op de plaats delict. Maar van alle losse puzzelstukjes een kloppend verhaal maken blijft mensenwerk. Hoe bepaal je welke sporen je onderzoekt? En hoeveel waarde moet je hechten aan een DNA-match? Rechtspsycholoog prof. dr. Christianne de Poot (HvA/VU) neemt ons mee naar een fictieve crime scene en geeft een kijkje in de psyche van rechercheurs. Hoe kom je van moord tot dader?

Sprekers

Over deze serie

Spoorzoeken

Een onopgeloste moordzaak, het leven van de Romeinen of het uitsterven van de dinosaurussen: experts laten zien hoe zij puzzelend met bewijsstukken het verleden reconstrueren.