Schenk

Prof. dr. Hans Schenk

Econoom
5 opnames
Prof. dr. Hans Schenk is sinds 2002 hoogleraar Economie aan de Utrecht School of Economics van de Universiteit Utrecht. Zijn onderzoek is vooral gericht op fusie- en acquisitievraagstukken, mededingingsbeleid, financiële markten en sectorvraagstukken.

Schenk studeerde bedrijfskunde en promoveerde summa cum laude in de economie aan de universiteit van Nice-Sophia Antipolis. Na zijn studie werkte hij enige jaren als adviseur voor verschillende overheden en multinationals. Hij bekleedde verschillende functies in de academische wereld, onder andere als hoogleraar Economie en Bedrijfskunde aan de Universiteit van Tilburg.

Zijn onderzoek is vooral gericht op fusie- en acquisitievraagstukken, mededingingsbeleid, financiële markten en sectorvraagstukken. Over deze onderwerpen publiceert hij verschillende boeken en artikelen, waaronder Fusies en acquisities. Fundamentele aspecten van fusies en acquisities (2007). In 2009 leidde hij het onderzoek van de parlementaire Commissie-De Wit naar de kredietcrisis.