Helsloot

Prof. dr. Ira Helsloot

Hoogleraar Besturen van Veiligheid
1 opname & 1 event
Prof. dr. Ira Helsloot is hoogleraar Besturen van Veiligheid aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ook is hij voorzitter van de stichting Crisislab.

Ira Helsloot is expert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing en fysieke veiligheid. Ira Helsloot uitte zich tijdens de coronacrisis kritisch over het coronabeleid. Volgens hem worden de negatieve effecten van de 'intelligente lockdown' systematisch onderschat.

Naast zijn functie als hoogleraar is hij o.a. voorzitter van de stichting Crisislab en van de Adviesraad Amsterdamse Wegtunnels, en lid van de Commissie Omgaan met risico's van geïnduceerde aardbevingen. Helsloot was van 2006 tot 2011 hoogleraar Crisisbeheersing en Fysieke veiligheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam, en werkte ook bij het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding en COT Instituut voor Veiligheids- en crisismanagement. Ira Helsloot is gepromoveerd als wiskundige aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Wil je meer weten over de coronacrisis en wat wetenschappers hierover te zeggen hebben? Volg dan nu onze interdisciplinaire Engelstalige webinar reeks 'The coronavirus pandemic.'