Jager

Janneke Jager

Cabaretière
2 opnames & 5 events
Janneke Jager is cabaretière, creatief tekstschrijver en verzorgt als zingende columnist intermezzo’s op haar ukelele.

Janneke Jager - naar eigen zeggen een dramaqueen met een vleugje Groningse nuchterheid - tourt momenteel met de voorstelling Fantoomgeluk langs de Nederlandse theaters. 

Ze begon haar carrière als cabaretière in 2011 met de voorstelling Afgelikte Boterham, waarvoor zij in 2013 de publieksprijs won van het Utrechts Cabaretfestival. In 2015 behaalde ze de kwartfinale van het Leids Cabaretfestival en in 2017 volgde ze een opleiding aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Na een succesvolle tournee met haar muzikale cabaretvoorstelling 'Femme Façade', ging haar nieuwste voorstelling 'Fantoomgeluk' november 2021 in première. Daarnaast vertolkte ze in september 2021 één van de drie hoofdrollen in de muzikale theaterproductie ‘HAIM’ van Peerdtheater Groningen, waarbij Jacques d’Ancona haar bestempelde als de “ster van de avond”.

Naast haar solovoorstellingen verzorgt Janneke intermezzo's tijdens congressen en symposia, publiceert ze blogs op haar website en schrijft ze op verzoek liedjes voor speciale gelegenheden. Ze verzorgde een jaar lang het 'maandlied' bij UVandaag van RTV Utrecht was tijdens Culturele Zondagen de vaste muzikale openingsact van Eva Brouwers' talkshow Talk of the Town bij RTV Utrecht. Ook is Janneke trouwambtenaar voor zowel Gemeente Zeist als op persoonlijk verzoek.