Jager

Janneke Jager

Cabaretière
1 opname & 3 events
Janneke Jager is cabaretière, creatief tekstschrijfster en verzorgt als zingende columniste intermezzo’s op haar ukelele.

Janneke Jager - naar eigen zeggen een dramaqueen met een vleugje Groningse nuchterheid - begon haar carrière als cabaretière in 2011 met de voorstelling Afgelikte Boterham, waarvoor zij in 2013 de publieksprijs won van het Utrechts Cabaretfestival. In 2015 behaalde ze de kwartfinale van het Leids Cabaretfestival en in 2017 volgde ze een opleiding aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Momenteel speelt ze met 'Femme Façade' door het land; een kleinkunstvoorstelling waarbij ze wordt begeleidt door twee muzikanten.

Naast haar solovoorstelling verzorgt Janneke intermezzo's tijdens congressen en symposia, publiceert ze blogs op haar website en schrijft ze op verzoek liedjes voor speciale gelegenheden. Ze verzorgde een jaar lang het 'maandlied' bij UVandaag van RTV Utrecht en is tijdens Culturele Zondagen de vaste muzikale openingsact van Eva Brouwers' talkshow Talk of the Town bij RTV Utrecht. Ook is Janneke trouwambtenaar voor zowel Gemeente Zeist als op persoonlijk verzoek.