Verriet

Jon Verriet MA

Cultuurhistoricus
1 event
maandag 18 november 2019 (20:30)
Jon Verriet is cultuurhistoricus en doet zijn promotieonderzoek aan de Radboud Universiteit.

Zijn specialisaties zijn sport- en voedselgeschiedenis, waarbij hij zich focust op culturele processen als identificatie, gendering, en othering. Zijn huidige promotieproject gaat over de popularisering van sportvoeding en de promotie van gezonde levensstijlen.

Voor zijn scriptie onderzocht hij het beperkte succes van de kant-en-klaarmaaltijd in Nederland tussen 1950 en 1970. De scriptie werd herwerkt, vertaald en vervolgens gepubliceerd in Food & History. Na zijn studie was Verriet betrokken bij meerdere sport- en voedselhistorische onderzoeksprojecten aan de Vrije Universiteit Brussel en de Radboud Universiteit. Zo onderzocht hij de culturele geschiedenis van yoghurt in België en de regionale identificatie en rivaliteit tussen voetbalclubs in de provincie Gelderland.

Foto: Suzan Zanders