Raak

Dr. Ronald van Raak

Historicus
2 opnames
Dr. Ronald van Raak werd in 2000 actief binnen de SP en ging werken voor het Wetenschappelijk Bureau van de SP. In november 2006 maakte Van Raak de overstap naar de Tweede Kamer, waar hij zich bezighoudt met Binnenlandse zaken, politie en veiligheid, Antilliaanse zaken, Koningshuis en Algemene Zaken.

Ook is Raak actief in actiecomités, zoals Rood sein voor de Chloortrein en Sociale Huur voor Cultuur, en schrijft hij opinieartikelen, onder meer voor de Volkskrant, NRC Handelsblad en Het Financiële Dagblad. Tevens is hij lid van het Partijbestuur van de SP. In mei 2003 werd Ronald van Raak gekozen in de Eerste Kamerfractie van de SP, waar hij zich vooral bezighield met onderwijs en wetenschappen en met politieke en bestuurlijke vernieuwing.

Dr. Ronald van Raak studeerde Geschiedenis en Filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2000 promoveerde hij bij de afdeling geschiedenis van de Universiteit van Amsterdam, op In naam van het volmaakte. Conservatisme in Nederland.
Hij was als docent verbonden aan de afdeling geschiedenis van de Universiteit van Amsterdam. Hij was secretaris van het tijdschrift Geschiedenis van de wijsbegeerte in Nederland en publiceert nu over dit onderwerp in onder meer Filosofie Magazine.