Durston

Prof. dr. Sarah Durston

Psycholoog
2 opnames & 2 events
Prof. dr. Sarah Durston is werkzaam als hoogleraar Ontwikkelingsstoornissen van de Hersenen aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht Hersencentrum en is alumna van de Jonge Academie.

Voor haar onderzoek naar neurobiologische ontwikkelingsstoornissen ontving Durston respectievelijk de NWO Veni-, Vidi- en Vici- subsidies, toegekend aan talentvolle, creatieve onderzoekers die vernieuwend onderzoek doen.

In 2003 behaalde ze haar PhD aan het UMC Utrecht, waar ze inmiddels hoogleraar is. Tevens staat Durston aan het hoofd van het NICHE-lab van de Afdeling Psychiatrie. Ze combineert in haar onderzoek MRI met andere benaderingen om de biologische paden naar het ontstaan van kinderpsychiatrische aandoeningen in kaart te brengen.

In 2017 bracht Durston het boek The Universe, Life and Everything...Dialogues on our Chaning Understanding of Reality uit, waarin ze samen met psychotherapeut Ton Baggerman verslag doet van gesprekken die ze met wetenschappers hebben gehad over de grote raadsels in de wetenschap en hoe de aanpak daarvan aan het veranderen is.

Foto: Jelmer de Haas