Landsberger

Prof. dr. Stefan Landsberger

Sinoloog
3 opnames
Prof. dr. Stefan Landsberger studeerde sinologie aan de Universiteit van Leiden.

Prof. dr. Stefan Landsberger studeerde sinologie aan de Universiteit van Leiden. In 1994 promoveerde hij op een onderzoek naar Chinese propagandaposters, getiteld Chinese Propaganda Posters. From Revolution to Modernization.

Sinds 1996 is hij als universitair docent geschiedenis van het hedendaagse China verbonden aan de Universiteit Leiden. Van 1998 tot 2010 deed hij veldwerk in China voor zijn onderzoek naar de productie van propagandaposters en televisiereclame. In 2005 werd hij bovendien benoemd tot bijzonder hoogleraar Cultuur van het Hedendaagse China aan de faculteit Geesteswetenschappen van de UvA.

Hij is sinds 2011 als honorary fellow aangesteld bij het International Institute of Social History. Daarnaast doet hij sinds 2008 onderzoek bij MEARC Modern East Asia Research Centre en bij het Public Service Advertising Research Center aan de Communication University of China in Beijing.

Zijn publicaties omvatten meerdere boeken over de Chinese propagandakunst, naast bijdragen aan verschillende internationale tijdschriften. Landsberger beschikt over een van de grootste privé-collecties Chinese propagandaposters buiten China; deze is grotendeels beschikbaar op chineseposters.net.