Bloem

Susanna Bloem MSc

Wetenschapsfilosoof
1 event
woensdag 16 februari 2022 (20:00)
Susanna Bloem is wetenschapshistoricus- en filosoof.

Bloem probeert mensen vanuit verschillende academische disciplines en achtergronden met elkaar te verbinden. Momenteel werkt Bloem aan het UU-project Tussentijd. Hierbij doet ze onderzoek naar de wetenschappelijke theorie dat wij mensen in vier ‘tijdsoorten’ zouden leven: de wereldtijd, de kloktijd, de ik-tijd en de menselijke tijd. Welke invloed heeft tijd op onze psychische gezondheid, en hoe kan muziek ons helpen om dit beter te begrijpen?

Voor dit UU-project naar opvattingen over tijd werkt Bloem samen met medisch historicus Timo Bolt (Erasmus MC). Ook vertaalt ze deze tijdsbelevingen voor een breed publiek in muziek met componiste des vaderlands Calliope Tsoupaki (Koninklijk Conservatorium Den Haag).

Bloem probeert met een divers niet-academisch geschoold publiek het gesprek aan te gaan over dit onderzoeksonderwerp, om zo te kijken hoe dit denken mensen kan helpen in hun dagelijkse keuzes en reflectie.

Bloem maakt deel uit van het Open Science projectteam aan de Universiteit Utrecht. Dit team probeert universitair onderzoek meer toegankelijk te maken voor een breder publiek, door middel van public engagement en open access tot wetenschappelijk onderzoek.