Kort | Bewustzijn van betekenis van beelden

Duurzaamheid als wereldbeeld

Duur 0:20:00 — Di 22 maart 2011

Kort | Bewustzijn van betekenis van beelden

Puur natuur, dat is toch goed? Maar wat is natuur, wat is natuurlijk en hoe verhouden wij ons ten opzichte van elkaar en de natuur. Wat is vooruitgang?

Puur natuur, dat is toch goed? Maar wat is natuur, wat is natuurlijk en hoe verhouden wij ons ten opzichte van elkaar en de natuur. Wat is vooruitgang? Relatieve concepten zijn het, maar door er over na te denken, kunnen we ook nieuwe toekomstbeelden vormen en een eigen identiteit. Bewustzijn van onze beelden en overtuigingen is een eerste stap om ons handelen te kunnen begrijpen. Ook als we willen bepalen wat kwaliteit van leven is zullen we dit moeten onderzoeken. Prof. dr. Rosemarie Buikema (Art, Culture and Diversity, UU) onderzoekt hoe kunst, verhalen en geschiedenis ons in staat stellen op een nieuwe manier de toekomst in te richten. Belangrijk is te bedenken wie het dominante verhaal bepalen en of er ook andere belangen zijn.

Spreker

Over deze serie

Duurzaamheid als wereldbeeld

Wat is echte welvaart en kwaliteit van leven? Iets doen voor duurzaamheid betekent niet elke dag een dikke trui aan of eten wat je niet lekker vindt. Utrechtse wetenschappers laten zien wat hun vakgebied bijdraagt.