[kort] Miedema - Lekker en gezond

Duurzaamheid als wereldbeeld

Duur 0:20:00 — Di 1 maart 2011

[kort] Miedema - Lekker en gezond

Ook in de gezondheidszorg is de vraag hoe de zorg voor het individu en de gezondheidskeuzes van het individu staan tegenover public health.

Ook in de gezondheidszorg is de vraag hoe de zorg voor het individu en de gezondheidskeuzes van het individu staan tegenover public health. Prof. dr. Miedema (decaan geneeskunde, vice-voorzitter van de Raad van Bestuur UMC) gaat in op nieuwe manieren van kennisontwikkeling als een democratisch zoekproces, waarbij patiënten worden betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Maar wie is uiteindelijk verantwoordelijk? Hoe kan dialoog leiden tot een duurzame toekomstbestendige visie op gezondheid voor iedereen? Wat definiëren we eigenlijk als gezond?

Dit is het eerste deel van de lezing 'Lekker en Gezond', in het tweede deel vertelt prof. dr. Pijpers (decaan diergeneeskunde UU) over duurzaamheid en veehouderij in de gezondheidszorg.

De lezingen vallen binnen de serie Duurzaamheid als Wereldbeeld van Studium Generale, voorjaar 2011.

Spreker

Over deze serie

Duurzaamheid als wereldbeeld

Wat is echte welvaart en kwaliteit van leven? Iets doen voor duurzaamheid betekent niet elke dag een dikke trui aan of eten wat je niet lekker vindt. Utrechtse wetenschappers laten zien wat hun vakgebied bijdraagt.