Hoe mensen omgaan met alarmerende omstandigheden [with ENG subs]

Adapt!

Duur 0:57:58 — Di 9 juni 2020

Hoe mensen omgaan met alarmerende omstandigheden [with ENG subs]

Van concentratieproblemen tot stress. Onderzoek laat zien dat de mentale gevolgen van de coronacrisis voor veel mensen groot zijn. Hoogleraar sociale psychologie Kees van den Bos legt uit hoe dat komt en wat we er aan kunnen doen.

De coronacrisis hakt erin: duizenden sterfgevallen, patiënten aan de beademing, de economie op zijn gat. Ook laat deze situatie sporen na in ons brein. We staan constant ‘aan’ tijdens het thuiswerken, online lessen volgen of meetings bijwonen. Velen moeten daarnaast het huishouden draaiende houden of kinderen lesgeven. In de supermarkt is het druk, de rij bij de bakker lang. De lontjes korter. Cijfers laten zien dat meer mensen last hebben van slaapproblemen, concentratiestoornissen of andere psychologische en lichamelijke klachten ervaren. Hoogleraar sociale psychologie Kees van den Bos legt in de derde lezing in deze serie uit hoe de coronacrisis en stress samenhangen. Wat kun je doen om uit een mentale noodtoestand te komen?

Spreker

Over deze serie

Adapt!

Hoe passen we ons aan voor, na en tijdens een noodtoestand? En wat kunnen crises uit het verleden ons leren over veerkracht?