Hoe geloven we?

9
nov
2016

Hoe geloven we?

Heilige huisjes
Religie is zoveel meer dan een verzameling heilige teksten. Het is iets dat we doen. Religiewetenschapper prof. Birgit Meyer over diversiteit in geloven.

Om religie te kunnen begrijpen is het lezen van een heilig schrift niet genoeg. Geloven is iets dat we doen. Van religieuze video's in Ghana, oosters-orthodoxe iconen en rooms-katholieke beelden, tot het Koranreciet van de imam en de briefjes in de voegen van de Klaagmuur. De wereldwijde verscheidenheid aan geloofspraktijken is enorm, ook binnen de traditionele religies. Zo zijn er moslims die mediteren en christenen die aan voodoo doen. En een evangelist in Oegstgeest houdt er andere rituelen en overtuigingen op na dan die in Oeganda. Prof. dr. Birgit Meyer (Religiewetenschap, UU) over de manier waarop mensen geloven. Wat leert ons dit over de mens?

Spreker

Datum & tijd
Woensdag 9 november 2016 (19:00-20:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Niet nodig. Let op: vol = vol.
Direct in je agenda

Over deze serie

Heilige huisjes

De rol van religie in de maatschappelijke en persoonlijke sfeer groeit. Wie de wereld wil begrijpen, moet daarom iets van religie begrijpen. In drie lezingen wordt het wat, hoe en waarom van religie onderzocht in de wereld van nu.