Welcome to Leith

2
mei
2016

Welcome to Leith

Movies & Science
Spannende documentaire over racisten die een dorpje over willen nemen. Nagesprek over de grenzen van de democratie met mr. Paulien de Morree.

Vrijheid is een belangrijk fundament van de westerse samenleving, maar wat als iemand er mee aan de haal gaat? In het kleine Amerikaanse dorpje 'Leith', in Noord-Dakota, komt een beruchte blanke racist te wonen. Craig Cobb wil er met zijn vrienden de boel overnemen, en bewandelt hierbij de legale weg. Als zijn plan lijkt te slagen, stijgt de spanning tussen hem en de dorpelingen. Zij gaan wanhopig op zoek naar manieren om hun ongewenste buurman verdrijven. Deze nuchtere, maar ook angstaanjagende documentaire laat beide partijen aan het woord. Wat zijn de grenzen van democratie? Mr. drs. Paulien de Morree (Rechtsgeleerdheid, UU) gaat hier na afloop op in.

Kaartjes zijn niet meer te reserveren, maar niet opgehaalde tickets (die zijn er altijd!) worden op de avond zelf weer opnieuw vergeven. Meld je om 18.30u bij de kassa en dan kom je op de reservelijst.

Spreker

Datum & tijd
Maandag 2 mei 2016 (17:00-19:15)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Direct in je agenda

Over deze serie

Movies & Science

In onze maatschappij is alles mogelijk. De kansen liggen voor het oprapen. Althans, dat houden we jongeren voor. Maar wat als je om de een of andere reden niet mee kan komen? Drie documentaires als startpunt voor een gesprek over hulp en kwetsbaarheid.