Is technologie onze beste vriend?

5
nov
2019

Is technologie onze beste vriend?

Filosofisch Café
Filosoof dr. Esther Keymolen onderzoekt ons vertrouwen in technologie. Waarom blijven we actief op social media terwijl we weten dat onze privacy in gevaar is?

We weten dat Facebook onze privacy schendt en dat apps vragen om schimmige autorisaties op je telefoon. Waarom blijven de meeste mensen ze toch gebruiken? Filosoof dr. Esther Keymolen (TiU) onderzoekt hoe vertrouwen in technologie ontstaat. Gebruiksgemak speelt een grote rol bij de beslissing om een technologie wel of niet te gebruiken. Apps en apparaten moet vooral intuïtief en ‘onzichtbaar’ zijn. Cookies en autorisaties accepteren we zonder er echt over na te denken. Hoe minder je ziet en begrijpt van hoe een technologie werkt, hoe groter de rol van vertrouwen is. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen de manier waarop we technologie en mensen vertrouwen?

Spreker

Datum & tijd
Dinsdag 5 november 2019 (20:15-22:00)
Locatie
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Niet nodig. Let op: vol = vol.
Zie ook
Direct in je agenda

Over deze serie

Filosofisch Café

Vanaf 2020 is de organisatie van het Filosofisch Café in handen van het Departement Filosofie en Religiewetenschappen. Meer informatie over de aanstaande evenementen kan je op hun Facebook pagina vinden. In ons archief kan je de opnames en blogs van de afgelopen jaren terugvinden.