De groene revolutie: dit is waarom jij aan zet bent

24
mrt
2020

De groene revolutie: dit is waarom jij aan zet bent

Pompen of verzuipen
De weg naar een CO2-neutraal Europa is nog lang. Innovatiewetenschapper prof. dr. ir. Eefje Cuppen vertelt welke hindernissen er nog zijn, en wat jouw rol kan zijn.

Eurocommissaris Frans Timmermans heeft haast. De huidige maatregelen om klimaatverandering een halt toe te roepen of in ieder geval te beperken, gaan niet ver genoeg. Een ‘groene revolutie’ is nodig om Europa CO2-neutraal te maken. Oude, vertrouwde systemen moeten hiervoor drastisch op de schop.

Innovatiewetenschapper prof. dr. ir. Eefje Cuppen (TU Delft/ Universiteit Leiden) is geïnteresseerd in de kansen én conflicten die deze veranderingen teweegbrengen. Als maatschappij hebben we nog niet eerder voor een uitdaging als deze gestaan en dat vergt een totaal andere samenwerking tussen overheid en instanties. Maar ook een andere houding van jou, als burger. Jij kan medebepalen hoe de wereld van morgen eruit gaat zien. Hoe dan?

Deze serie is georganiseerd in samenwerking met de hub Transforming Infrastructures for Sustainable Cities

Spreker

Datum & tijd
Dinsdag 24 maart 2020 (20:00-21:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Niet nodig. Let op: vol = vol.
Zie ook
Direct in je agenda

Over deze serie

Pompen of verzuipen

Oude vertrouwde infrastructuren moeten drastisch op de schop om onze manier van leven duurzaam te maken. Hoe gaan we dat doen?