Hoe mensen omgaan met alarmerende omstandigheden

5
jun
2020

Hoe mensen omgaan met alarmerende omstandigheden

Adapt!
Van concentratieproblemen tot stress. Onderzoek laat zien dat de mentale gevolgen van de coronacrisis voor veel mensen groot zijn. Hoogleraar sociale psychologie Kees van den Bos legt uit hoe dat komt en wat we er aan kunnen doen.

De coronacrisis hakt erin: duizenden sterfgevallen, patiënten aan de beademing, de economie op zijn gat. Ook laat deze situatie sporen na in ons brein. We staan constant ‘aan’ tijdens het thuiswerken, online lessen volgen of meetings bijwonen. Velen moeten daarnaast het huishouden draaiende houden of kinderen lesgeven. In de supermarkt is het druk, de rij bij de bakker lang. De lontjes korter. Cijfers laten zien dat meer mensen last hebben van slaapproblemen, concentratiestoornissen of andere psychologische en lichamelijke klachten ervaren. Hoogleraar sociale psychologie Kees van den Bos legt in de derde lezing in deze serie uit hoe de coronacrisis en stress samenhangen. Wat kun je doen om uit een mentale noodtoestand te komen?

Om 16:00 uur live te volgen via: https://www.sg.uu.nl/video/2020/06/hoe-mensen-omgaan-met-alarmerende-omstandigheden

Spreker

Datum & tijd
Vrijdag 5 juni 2020 (16:00-17:00)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Niet nodig. Let op: vol = vol.
Direct in je agenda

Over deze serie

Adapt!

Hoe passen we ons aan voor, na en tijdens een noodtoestand? En wat kunnen crises uit het verleden ons leren over veerkracht?