UITGESTELD: De droge stad

17
mrt
2020

UITGESTELD: De droge stad

Pompen of verzuipen
Klimaatverandering maakt van onze planeet een wereld van uitersten. Hoe bereid je steden hierop voor? Met klimaatonderzoeker ir. Tim van Hattum.

OPGELET! Dit evenement is uitgesteld vanwege de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te perken. We kijken naar mogelijkheden om de lezing naar het najaar te verschuiven. Houd www.sg.uu.nl in de gaten voor updates. 

De kans op extreem weer is de laatste jaren flink toegenomen. Droge en natte periodes wisselen elkaar in steeds hoger tempo af. Dat stelt steden voor een serieuze uitdaging. Wereldwijd heeft één op de vier te kampen met een serieus watertekort. Denk aan Kaapstad waar ze in 2018 richting Day Zero gingen, de dag dat het drinkwater op zou zijn. Tegelijkertijd vergroten wolkbreuken de kans op overstroomde straten en volgelopen kelders. Wat doen we met het tekort én overschot aan water in de dichtbevolkte, stedelijke gebieden?

Volgens klimaatwetenschapper ir. Tim van Hattum (WUR) wilden we in het verleden water vaak de baas zijn via buizen in de grond. Maar daar moeten we vanaf. Minder riolering en meer groen is het motto. Hoe kunnen architecten, bouwers en burgers hun steentje bijdragen?

Deze serie is georganiseerd in samenwerking met de hub Transforming Infrastructures for Sustainable Cities

Spreker

Datum & tijd
Dinsdag 17 maart 2020 (20:00-21:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Niet nodig. Let op: vol = vol.
Zie ook
Direct in je agenda

Over deze serie

Pompen of verzuipen

Oude vertrouwde infrastructuren moeten drastisch op de schop om onze manier van leven duurzaam te maken. Hoe gaan we dat doen?