Science Café - Kanker: wachten op een wondermedicijn?

6
apr
2021

Science Café - Kanker: wachten op een wondermedicijn?

Livestream
Science Café Utrecht
Verwachten we te veel van wetenschappelijk onderzoek naar kanker? Met o.a. prof. Boudewijn Burgering en medisch ethicus dr. Dorothea Touwen.

We weten allemaal wat voor een slopende ziekte kanker is. En dus is het collectieve verlangen naar een wondermedicijn groot. Iedere kleine stap in die richting haalt de kranten. Maar zijn onze verwachtingen van de wetenschap niet te hoog? Hoe kan de zorg voor kankerpatiënten beter? Met kankeronderzoeker prof. dr. Boudewijn Burgering (UMC Utrecht), internist-oncoloog dr. Ingrid Desar (Radboudumc) en medisch ethicus dr. Dorothea Touwen (LEI). Dit evenement zal live te volgen zijn via onze site en YouTube-kanaal.

In samenwerking met TivoliVredenburg.

Dit Science Café stond eerder gepland voor 8 februari, maar is vanwege de koudegolf verplaatst naar deze datum, 6 april.

Heb je al een vraag voor een van onze gasten? Mail ons op info[at]sg.uu.nl, waarbij je '[at]' vervangt door '@'. We zullen je vraag proberen te bespreken met onze gasten.

Sprekers

Datum & tijd
Dinsdag 6 april 2021 (20:30-22:00)
Voertaal
Nederlandstalig
Livestream link
Direct in je agenda

Over deze serie

Science Café Utrecht

Hoe komen we samen uit de wooncrisis? Wat zijn de oorzaken van een depressie? En wie is er verantwoordelijk voor de vervuilde lucht die wij inademen? In het Science Café zoeken we samen met wetenschappers naar antwoorden.