Talkshow: over gender, boeken en beeldvorming

8
mrt
2021

Talkshow: over gender, boeken en beeldvorming

Livestream
Cover to cover
Welke stemmen ontbreken er anno 2021 in de literatuur en de media? Met o.a. literatuurwetenschapper dr. Saskia Pieterse over framing en representatie.

Literatuurwetenschapper dr. Saskia Pieterse (UU) deed in 2013 onderzoek naar de meest voorkomende beroepen onder vrouwelijke boekpersonages. Huisvrouw en sekswerker, zo bleek. Hoe is dat tegenwoordig? Op Internationale Vrouwendag gaan we in gesprek over framing, stereotypering en ontbrekende stemmen in literatuur, kunst en de media. Hoe beïnvloeden de verhalen die we lezen en zien de manier waarop we naar onszelf en de wereld kijken? Met literatuurwetenschapper dr. Saskia Pieterse (UU), religiewetenschapper en conservator Lieke Wynia (Museum Catharijneconvent) en genderwetenschapper Louise Autar (UU). 

Deze talkshow is ook onderdeel van het programma van International Women's Day van de UU.

Sprekers

Datum & tijd
Maandag 8 maart 2021 (20:00-21:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Livestream link
Direct in je agenda

Over deze serie

Cover to cover

Door een goed geschreven verhaal voel je – voor even – hoe het is om in de schoenen te staan van iemand die je niet bent, of juist iemand die je altijd al was maar waarvoor je de woorden eerder nog niet kende. Drie wetenschappers over emancipatoire boeken.