Utrechtse Dag van de Filosofie 2021

13
jun

Utrechtse Dag van de Filosofie 2021

Utrechtse Dag van de Filosofie
Een dag vol gesprekken, lezingen en filosofische wandelingen. Filosofeer mee en verbreed je blik op de wereld om je heen.

De Utrechtse Dag van de Filosofie daagt je uit om jezelf, anderen en de wereld om je heen kritisch te bevragen. Filosofen uit Utrecht en daarbuiten verrijken je met inzichten om je wereldbeeld te ordenen of juist overhoop te gooien. Verandert Netflix ons in passieve nihilisten? En is er een objectieve waarheid? De 2021-editie is een verrassingseditie. 

Hoe werkt het?
Je gaat samen met een kleine groep mensen op een tour langs drie programmaonderdelen. Wie er op het podium staat weet je niet, wat je wel weet is dat wij topfilosofen hebben geprogrammeerd en dat je het gebouw wijzer verlaat dan toen je binnenkwam.

Elke tour is anders, maar een tipje van de sluier kunnen we alvast oplichten: je blijft niet op je stoel zitten. Botanisch filosoof Norbert Peeters (LEI) maakte speciaal voor de UDF een podcast over de filosofie van het wandelen en wij hebben een route uitgezet langs de mooiste verborgen plekken van Utrecht.

Tijden

  • 10:00 – 13:00 (English)
  • 13:00 – 16:00
  • 16:00 – 19:00 

Tickets voor de tours zijn vanaf 23 mei beschikbaar.

In samenwerking met het departement Filosofie, Descartes Centre en de FUF.

Spreker

Datum & tijd
Zondag 13 juni 2021 (10:00-19:00)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Aanmelden kan binnenkort
Direct in je agenda

Over deze serie

Utrechtse Dag van de Filosofie

De Utrechtse Dag van de Filosofie daagt je uit om jezelf, anderen en de wereld om je heen kritisch te bevragen.