Utrechtse Dag van de Filosofie 2021

jun
13

Utrechtse Dag van de Filosofie 2021

Utrechtse Dag van de Filosofie
Een dag vol gesprekken, lezingen en filosofische wandelingen. Filosofeer mee en verbreed je blik op de wereld om je heen.

De Utrechtse Dag van de Filosofie daagt je uit om jezelf, anderen en de wereld om je heen kritisch te bevragen. Filosofen uit Utrecht en daarbuiten verrijken je met inzichten om je wereldbeeld te ordenen of juist overhoop te gooien. Verandert Netflix ons in passieve nihilisten? Is er een objectieve waarheid? En hoe wordt schoonheid geleefd en beleefd? De 2021-editie is een verrassingseditie. 

Hoe werkt het?
Je gaat samen met een host en een kleine groep mensen op een tour langs drie programmaonderdelen. Wie er op het podium staat weet je niet, wat je wel weet is dat wij topfilosofen hebben geprogrammeerd en dat je het gebouw wijzer verlaat dan toen je binnenkwam.

Elke tour is anders, maar een tipje van de sluier kunnen we alvast oplichten: je blijft niet op je stoel zitten. Botanisch filosoof Norbert Peeters (LEI) maakte speciaal voor de UDF een podcast over de filosofie van het wandelen en wij hebben een route uitgezet langs de mooiste verborgen plekken van Utrecht.

Tijden

  • 10:00 – 13:00
  • 13:00 – 16:00
  • 16:00 – 19:00 (English)

Tickets voor de tours zijn vanaf 23 mei beschikbaar.

In samenwerking met het departement Filosofie, Descartes Centre en de FUF.

Speaker

Date & time
Sunday June 13 2021 (10:00-19:00)
Language
Dutch + English
Entrance
Free
Register
Open for registration soon
Add to calendar

About this series

Utrechtse Dag van de Filosofie

De Utrechtse Dag van de Filosofie daagt je uit om jezelf, anderen en de wereld om je heen kritisch te bevragen.