Hoe is ons eetgedrag veranderd?

16
mei
2022

Hoe is ons eetgedrag veranderd?

Uitverkocht
Weet wat je eet
Wat zegt de opmars van buitenlandse keukens over onze omgang met andere culturen? Met o.a. cultuurhistoricus Jon Verriet en dr. Reza Kartosen-Wong.

Japanse ramen, Koreaanse kimchi en Peruaanse ceviche. Wie door de stad loopt, kan niet om de grote variatie aan eetculturen heen. Hoe is wat er op ons bord ligt door de jaren heen veranderd? En wat zegt onze interesse in buitenlandse keukens over onze houding tegenover andere culturen? Met cultuurhistoricus Jon Verriet en mediawetenschapper dr. Reza Kartosen-Wong (UvA).

Reserveer voor het themadiner

Ga voor de volledige ervaring en laat je culinair verrassen! De chef-kok van Restaurant De Zware Jongens stelt een speciaal menu samen met gerechten die aansluiten bij de lezingen. Het driegangendiner begint om 18:00 uur en kost €27,50 (€22,50 voor studenten). Hoe werkt het? Je kunt jouw plekje voor het diner reserveren met een aanbetaling van €15 via de ticketlink. De rest van het bedrag betaal je op de avond zelf.

Let op: de capaciteit is beperkt. Alleen reserveringen voor het diner zijn verzekerd van een plekje voor het programma. Houd de website in de gaten voor de beschikbaarheid.

Sprekers

Datum & tijd
Maandag 16 mei 2022 (18:00-21:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Uitverkocht
Direct in je agenda

Over deze serie

Weet wat je eet

Wat valt er te ontdekken wanneer we eten gebruiken als een lens om onszelf en de wereld te onderzoeken?