Kunnen we van games iets leren?

zijn games daadwerkelijk in staat ons te helpen bij het oplossen van problemen in de echte wereld?
Leestijd 1 minuut — Di 20 april 2010

Tijdens de Culturele Zondag gaf Jeroen van Mastrigt bij Studium Generale een lezing over de educatieve kant van games. Centraal stond de vraag: zijn games daadwerkelijk in staat ons te helpen bij het oplossen van problemen in de echte wereld? Van Mastrigt liet zien dat we van elke game wel iets leren, maar dat dit voornamelijk competenties zijn en dat deze competenties niet per se buiten de game bruikbaar hoeven te zijn. Volgens van Mastrigt zijn games niet virtueel, maar reëel; ze bevinden zich steeds meer in de wereld buiten het scherm. Zo kunnen ze ons ook helpen bij het oplossen van problemen in de 'echte' wereld. Bekijk hier een interview met Jeroen van Mastrigt naar aanleiding van de lezing Spelenderwijs.