Visuele geletterdheid

Elke dag worden we overspoeld door beelden: niet alleen van televisie, maar ook in de krant en op het internet.
Leestijd 1 minuut — Vr 5 november 2010
Geloof je ogen niet

Mede door de opkomst van nieuwe media zijn we steeds meer gericht op beeld. Ook in de wetenschap speelt beeldmateriaal een steeds grotere rol. Zo wordt er onderzoek gedaan naar games (72% van de Nederlanders speelt meer dan 4 uur per week) en de relatie tussen bijvoorbeeld zien en lezen.

Geloof je ogen niet
Wetenschappers uit alle disciplines laten ons anders kijken naar beelden uit hun vakgebied, van hersenscans tot kunstwerken, van games tot Google Earth. Studium Generale liet in de reeks 'Geloof je ogen niet' tien Utrechtse wetenschappers aan het woord over 'visuele geletterdheid'. Bekijk het filmpje voor een samenvatting van de 5 dubbellezingen. Liever lezen?