Meer infographics voorbeelden

Het internet staat er vol mee. Maar welke infographics moet je gezien hebben?
Leestijd 1 minuut — Za 11 juni 2011

Het internet staat vol met infographics, als je op Twitter zit heb je er ongetwijfeld veel voorbij zien komen op je stream. Ook op Google Trends kan je zien dat de populariteit van infographics sinds 2008 explosief is gestegen. Tevens is hier uit op te maken dat Nederlanders vaak zoeken op deze term. Er zijn talloze blogs over zoals Fast Company's Infographic of the Day en FastCo Design, GOOD magazine, Infosthetics en The Infographics Showcase. Maar ook bedrijven investeren in infographics en data visualisatie als onderdeel van hun marketing- en communicatiestrategie, zie IBM's Smarter Planet.

Toch zijn niet alle infographics even goed en wordt het door dit steeds toenemende aanbod moeilijk om door de bomen het bos te zien. Sommige infographics zijn vermakelijk en daardoor populair zoals deze Farmville vs. Real Farms, maar hebben niet de nieuws- of informatiewaarde van deze infographic over het ontstaan en verloop van de financiële crisis. In Nederland wordt ook elk jaar tijdens het Infographics Congres een prijs uitgereikt voor de beste infographic van het jaar, tijdens de editie van 2011 werd deze gekozen als winnaar.

Hieronder een selectie van een aantal infographics die ik vind dat je moet zien:

  • Hoe werkt klonen eigenlijk?
  • In hoeverre is de forensische wetenschap uit C.S.I. representief voor de werkelijkheid?
  • Wat zijn de schadelijke gevolgen van harde geluiden op je oren?
  • Feiten over Afrika.
  • Hoe wordt energie uit wind gewonnen?
  • Hoeveel doden vallen er per jaar door aanvallen van wilde dieren?
  • Hoe houdt Rijkswaterstaat onze snelwegen veilig? Ook genomineerd voor beste infographic 2010.
  • Een infographic over infographics.
  • Interactieve infographic over supplementen.