Lijstje: favoriete lezingen uit 2011 van Cora Hollander

Cora Hollander selecteert.
Leestijd 1 minuut — Vr 6 januari 2012

Animals and Ethics - Peter Singer
Met het werk van Peter Singer maakte ik al kennis in mijn minor Wijsbegeerte. Dankzij Studium Generale en het Zeno Instituut deed zich de kans voor om deze bekende ethicus eens in levende lijve te zien en te horen. Met klinkend Australisch accent, ferme standpunten, een goed opgebouwd verhaal en Marcus Düwell als onderhoudende spreekstalmeester.
Kijk de lezing hier terug.

Levenskunst Wu Wei - Maarten van Buuren
Ook deze aflevering van Levenskunst hoort weer helemaal thuis in het rijtje mooie lezingen van het duo Maarten & Joep. Als geen ander kan Maarten van Buuren zich zijn onderwerp eigen maken. Ditmaal compleet met Chinese voordracht en racefiets-bespiegelingen. Het bleef nog lang de running gag bij ons thuis: 'Maak je niet druk, mam. Wu wei!'
Kijk de lezing hier terug.

Journalistiek: schrijven voor een publiek - Ad van Liempt & Frits van Oostrom
Goed schrijven is een kunst. Deze twee mannen beheersen die en kunnen er ook nog eens leuk over vertellen. De do's en don'ts kon ik meteen toepassen in mijn bijdrage voor het SG-nieuwsblog over deze lezing!
Kijk de lezing hier terug.