Geloofskwestie

Is milieubewustzijn een geloofskwestie?
Leestijd 1 minuut — Ma 4 mei 2015

Onder het motto 'Bescherm de aarde, eer de mensheid' probeert paus Franciscus het milieubewustzijn bij iedereen te vergroten. Hij belegde een klimaatconferentie in het Vaticaan en zal hij in september de VN toespreken over nieuwe duurzaamheidsdoelen. De paus is de politiek leider van 1,2 miljard mensen wereldwijd, hierdoor is er hoop dat hij een echte verandering teweeg kan brengen. Al zijn er ook wetenschappers die hier hun vraagtekens bijzetten.

Toch kan religie van invloed zijn op het beschermen van de natuur. In de serie 'Back to the future' keken we naar duurzaamheid als wereldbeeld. Milieufilosoof prof. dr. Matthijs Schouten en religiewetenschapper prof. dr. Martha Frederiks gaven een lezing over de invloed van religie op milieubeleid en welke morele overwegingen individuen, maar ook grote bedrijven, hierbij maken. Kijk 'Religie, natuur en cultuur' terug.